Inte en helt vanlig kladdkaka..

Har fått frågan om recept på kladdkakan som jag brukar göra. Såååå, här kommer det! Den är som godast 1-2 dagar efter man har bakat den.
 
Den är väldigt omtyckt och jag har till och med fått en beställd av en kollega nu till midsommar. Det är klart man ställer upp för laget. :) 
 
100g smör
2 ägg i st L, ta 3st om du använder dig av mindre ägg.
3 dl socker
1,5 dl mjöl
4 msk kakao
2 tsk vaniljpulver
några nypor flingsalt
100g 70-86% choklad
 
1. Sätt ugnen på 175 grader
2. Smält smöret.
3. Ta fram en kakform, helts en med en botten som går att knäppa loss. Vik ett smörpapper över botten och kläm fast det. Smörj kanten på formen med Lite av det smälta smöret.
3. Rör ihop ägg, socker, mjöl, kakao, vaniljpuler och salt. Tillsätt det avsvalnade smöret och rör ihop till en jämn smet. Avsluta med att bryta ner chokladen och rör ihop. 
4. Häll smeten i formen och grädda kakan 20-25min beroende på hur kladdig du vill ha den. 
 
2,5 dl grädde
1 msk honung
2 tsk smör
2 tsk socker
100g 70-86% choklad
 
1. Koka upp allt i en gryta, utom chokladen.
2. Ta av grytan från plattan och bryr ner chokladen. Rör runt tills den smält ner helt och smeten är jämn och fin. 
3. Låt svalna/stelna till i kylen. 
 
Ta sedan fram smeten och låt den stå i rumstemeperatur innan du brer den på kladdkakan, det blir lite smidigare då eftersom den stelnar i kylen. 
 
Garnera gärna med jordgubbar såhär i sommartider. 
 
 
 
 
 
 

Kommentarer
Postat av: Ylva

Tack :)

Svar: Varsågod! Glömde dock skriva att äggen ska vara i stl. L. Ta 3st om du har mindre ägg. :)
Fanny

2013-06-20 @ 11:01:07
Postat av: Ylva

Ok tack :)

2013-06-20 @ 12:42:14

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0